FORUM POLSKICH ARTYSTÓW Z DEVIANTART.

#1 2014-07-28 12:37:39

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Lato, kompleksy...

Czy lato dla kobiet o rozmiarze większym niż M musi oznaczać kompleksy? Wokół opalone laseczki w bikini pluskające niczym syrenki w wodzie, a my? Tak, ja też zaliczam się do kobiet dużych. NAPRAWDĘ DUŻYCH. Oczywiscie bikini nie zakladam, do wody wchodze w szortach i koszulce, bo moim problemem jest brzuch i pupa, ale i tak dobrze sie bawie. Dziewczyny, zwracam sie do tych z rozmiarami powyżej M, jak podchodzicie do tej kwestii "lato-wakacje" ?
Od pewnego czasu, dzieki równie 'większej' koleżance zaczelam zakładać sukienki i spódnice w kolano (ponoć mam ładne wcięcie w talii i zgrabne łydki) i nie wstydze sie iść tak 'do ludzi' . Co wiecej - zwracam bardziej uwagę na opinię mężczyzn niż chłopaków (mam 26 lat, dodam ) więc głupie docinki i zaczepki puszczam mimo uszu

#2 2014-07-28 13:01:49

Mrówka

Deviantowicz

Punktów :   

Re: Lato, kompleksy...

Ja zwykle po prostu zakładam jednoczęściowy strój kąpielowy i jakoś ujdzie :T

#3 2014-07-28 13:37:46

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Mi nawet to nie pomoże :I

#4 2014-07-28 13:45:45

AlexisAvi25

Deviantowicz

Call me!
Punktów :   

Ja jestem raczej szczupła więc za bardzo nie doradzę, ale mam inny problem: wystające żebra. To nie tak, że jestem za chuda, to błąd genetyczny(normalnie ludzie mają płaskie i idące w tył, ja mam chwilę płasko, potem dwa/trzy lekko, ale zauważalnie do przodu, a potem bardzo w tył). Ma tak też mój brat, tata i dziadek... w każdym razie przez to bardzo nie lubię nosić kostiumów dwuczęściowych i obcisłych koszulek(ludzie to zauważają, jak się raz przebierałam na wf to jedna koleżanka nawet podeszła i o to spytała)... jeśli chodzi o koszulki bez rękawów to nie znalazłam jeszcze niestety żadnej na tyle luźnej, żeby tego nie było widać, ale za to znalazłam świetny kostium, który być może przyda się także komuś innemu: http://www.dresslink.com/wholesale-drop … 10941.html
Jako kostium sprawdza się świetnie, jest bardzo wygodny i zasłania moje żebra c:

#5 2014-07-28 13:53:53

Natanei

Asystent

Punktów :   

Cóż, ja też nie należę do tych powyżej M, a właśnie do tej granicy. Generalnie lubię swoje ciało, uważam, ze kobieta powinna mieć krągłości, a nie być chuda jak patyk - choć taki kręgosłup jest cudowny xD - ale mam straszne kompleksy na temat swoich kolan. Uważam, że są nieforemne i jakieś takie nieodpowiednie. Niby chodzę w szortach, spódnicach i sukienkach, bo lubię, ale często skupiam się na tych nieszczęsnych kolanach..

#6 2014-07-28 18:55:34

Storm

Deviantowicz

Punktów :   

Ja zakładam kostium kąpielowy, jednoczęściowy, czarny, "sukienkę" xD a tak to wychodzę dopiero wieczorami, kiedy musze się grubiej ubrać xD
kiedyś byłam na diecie i przez jeden okres wakacji ważyłam 15 kg mniej niż teraz :c
teraz jestem duża, i choć mój luby uważa że jestem idealna, ja i tak wiem swoje i łapie doła patrząc na fotki swojej tak zwanej konkurencji (kilka znanych mi dziewczyn)

http://wazkaa.deviantart.com/ nic dodać, nic ująć

#7 2014-07-28 19:12:07

MilczeQ

Deviantowicz

Punktów :   

Jakoś na swój temat nie lubię mówić, pomimo, że nie mam wielu kompleksów, a bardziej przeszkadza mi mój wiek, bo dość dużo osób albo odgórnie uznaje, że jestem typowym "gimbusem", albo uznaje mnie za dziecko, i najgorsze, że gimnazjum jest bardzo przejściowe i obecnie rówieśnicy to dla mnie jakaś katorga. Ale co do głównego tematu, mam tą szczupłą budowę, dosyć drobną, ale nie wychudzoną i anorektyczną, nie wiem w sumie jak to opisać. XD Jakoś nie zwracam uwagi na inne osoby, chociaż i tak to jest silniejsze i zawsze się spojrzy i porówna do samej siebie. No niestety, tak to jest już u nas.
Btw, jakoś dziwnie mi się udziela, bo w sumie pozornie to temat dla dojrzałych, ale to nieważne. XD

#8 2014-07-29 07:49:36

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Storm, co do ubierania ja też tak czasem mam, że czekam na ten chłodniejszy wieczór, by móc założyć długie spodnie i koszulkę, a nie szorty (mimo wszystko lepiej sie czuje w długich spodniach)

#9 2014-07-29 10:03:18

makowczyk

Deviantowicz

Punktów :   

Haha witam okrągłe dziewczyny Też nie należę do szczuplejszych, mam okropne nogi i je najbardziej zasłaniam (pełno celulitu... ) ponoć to jest genetycznie uwarunkowane bo mamusia też ma balerony nie uda. Resztą ciała się nie przejmuję, ale i tak przeszkadza mi mój wygląd bo nogi mam długie i przez to za bardzo rzucają się w oczy...
Ale dzięki niedawnym wydarzeniom w moim życiu i zmianie otoczeia nabieram pewności siebie i nawet się opaliłam trochę! Mimo tego też jak dziewczyny wyżej piszą wolę wychodzić wciąż w długich spodniach i po zmroku, ale i tego powoli się pozbywam, poza tym po trochu pracuję już nad swoją formą fizyczną, nie tyle co figurą, bo nią coraz mniej się przejmuję. Ktoś grubszy między wszystkimi patyczkami musi być :3 oczywiście bez obrazy dla szczuplejszych. Każde ciało jest piękne <3
W ogóle polecam ćwiczenia wydolnościowe (tzw kardio) jako sposób na pozbycie się wagi, człowiek po nich czuje się jak nowy, bynajmniej ja <3

But he was my gay thing!

#10 2014-08-05 13:47:35

AdinaCh

Deviantowicz

12248803
Punktów :   

Również witam w temacie C:
Do szczupłych nie należę, ale też nie do tych najgrubszych. Najbardziej żałuję, że z początkiem wakacji przestałam wykonywać regularne ćwiczenia każdego dnia. Winą oczywiście obarczyłam upały, ale dobrze wiem, że to głównie przez to, że wkradło się we mnie lenistwo. Ja nie zwracam uwagi na porę dnia, wychodzę o różnych godzinach z domu. Osobiście najbardziej denerwuje mnie mój brzuch - tak uparta bestia z typem jabłka. Ile razy byłam na diecie... nie pytajcie, bo trochu się tego nazbierało w "liczbach". |'D Chyba największym wytrwaniem było 43 dni bez żadnych słodyczy. Ale nikt nie wyrazi tego "głodu" do czekolady po tym długim czasie.
Ale, że już rozpoczął się sierpień, chcę znowu zacząć zmieniać coś w swoim życiu. Przede wszystkim - wrócić do sprzedmiesięcznej kondycji fizycznej, bo czuję, że teraz się zasiedziałam, a wtedy... byłam się w stanie ćwiczyć nawet i koło 3 godzin dziennie. Teraz wiem, że znowu muszę zaczynać od prostych ćwiczeń, bo mogłoby się to skończyć boleśnie i dla mięśni i dla kręgosłupa. Zatem wiatraczek w bliskiej odległości i biorę  się za siebie. >D
PS. Natanei na kolana i nogi jest porosty sposób - jazda na rowerze. Godzinka dziennie i po 2 tygodniach widać efekty (wypróbowane) C;
PS2.Milczeq, ciesz się ze swojego wieku. Mnie za chwilę stuknie 20 lat. Teraz wiele bym dałą, żeby zostać na zawsze w wieku tych magicznych 16... T^T
PS3.makowczyk, na celulit najlepszym lekarstwem są ćwiczenia (również sprawdzone na mnie samej) Przy regularnym ćwiczeniu się przez parę miesięcy, ten "nieprzyjaciel" całkowicie znika C:
...Rozpisałam się. Już kończę. XD

#11 2014-08-05 18:58:35

Dzuma

Deviantowicz

Call me!
Punktów :   

To coś dla mnie. To ja jestem zakompleksionym wybrykiem społeczeństwa

Przedstawiam Wam sie i moją pietruszkoworożkową figurę oraz okrągłą wraz z pulchnymi policzkami twarz. Czyli taka kobieta/dziewczyna, która ma za dużo w "barach" przez co wygląda jak szafa, bez talii. Pomimo tego, ze jestem dość wysoka (173cm) oraz pomimo tego, że nie posiadam jakiejkolwiek nadwagi wyglądam jakbym takową miała. Co jest w tym najśmieszniejsze ? Nie wiem, może to, że L się nosi na górnej części ciała, a na dolnej M ? Prawdopodobnie. Twarz okrągłe, za grosz dziewczęcej postury oraz wyglądu .
Pozdrawiam chodzący babochłop :v

Thank goodness for the idiots in this world. 

#12 2014-08-06 07:09:20

Szopwmeloniku

Deviantowicz

Punktów :   

ja nie mam kompleksów i popadam w samouwielbienie...
chociaż powinnam mieć parę, ale nie mam...
nie przejmuje się opinią innych
kocham swoje ciało
i wiecie co?
jestem z tym szczęśliwa
życzę wam byście również wasze pokochały ^^

Stopka forum

RSS