FORUM POLSKICH ARTYSTÓW Z DEVIANTART.

#1 2014-07-15 17:30:59

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Czego nie lubisz w drugim człowieku?

Chyba każdy z nas widzi w innych cechy, których nie potrafi zrozumieć ani tolerować. Czego nie lubicie w innych osobach?

Ja nie lubię takiego...well...przesadnego artyzmu w zachowaniu i wypowiedziach. Nie lubię, jak ludzie wypowiadają się takim "aczkolwiek...." lub udają takich wielce artystycznych.... Bez kitu, co chcecie udowodnić tym?! Wyższość nad innymi?

I nie znoszę nielojalności. Naprawdę. Już fałsz jestem w stanie bardziej tolerować....

#2 2014-07-16 09:56:21

Szopwmeloniku

Deviantowicz

Punktów :   

Re: Czego nie lubisz w drugim człowieku?

ja tam nie lubię jak ktoś jest fałszywy
i jak ktoś bez konkretnego powodu jest nie miły
nic tej osobie nie zrobiłeś ale ten osobnik
zachowuje się jakbyś co najmniej mu rodzinę wymordował o.O
to jest creepy...
też nie lubię oceniana po pozorach .A. to głupiutkie
nie lubię też zbytniego użalania się nad sobą takiego smutania innym (tak mówie to ja)
bez konkretnego powodu... odwraca to uwagę od osób które naprawdę potrzebował by tej chwili pomocy
osoby które mogły by im pomóc są zbyt takimi osobnikami zajęci i potem zwyczajnie nie mają już siły na jednostki
które tej pomocy potrzebują...

też nie lubię zbytniego unoszenia się i brania wszystkiego na poważnie .A.

heh...

i hipokryzji (ojej ja to mówię)

generalnie to ten temat jest ciekawy >: 3

btw. co jest złego w "aczkolwiek" to normalne słowo ._. to tak jakby komuś przeszkadzało "ale"

Ostatnio edytowany przez Szopwmeloniku (2014-07-16 10:16:06)

#3 2014-07-16 10:19:56

Natanei

Asystent

Punktów :   

Officerka napisał:

Nie lubię, jak ludzie wypowiadają się takim "aczkolwiek...." lub udają takich wielce artystycznych....

Aczkolwiek... xDD
Nie no, żart.
Nie znoszę, podobnie jak Szopeł, fałszywości. Ja potrafię obdarzyć zaufaniem, dać ten kredyt, jednak jeśli ktoś mnie okłamie, to odzyskać to zaufanie jest naprawdę trudno.
Nie toleruję też wywyższania się bez powodu. "Bo mój tata pracuje tu, a mama tu i ja jestem Bóg wie jaka, a wy mi do pięt nie dorastacie." No fajnie, że Twoim rodzicom się ułożyło w życiu, ale Ty jesteś dupek - przepraszam za słowo - i Ty nic nie osiągnąłeś, więc naucz się najpierw ciężkiej roboty by samemu to osiągnąć. Nie przywłaszczaj sobie czyichś osiągnięć.
Arogancji i przesadnej dumy. Jest takie idealne powiedzenie, znów przepraszam za przekleństwo, - wyżej sra niż dupę nosi. Wydaje mi się, że to wyjaśnia wszystko.
Wyzyskiwania innych.
I czasami niektórzy mają w sobie po prostu to "coś" przez co już masz ich dość jak na nich tylko patrzysz. xD

#4 2014-07-16 10:39:49

Szopwmeloniku

Deviantowicz

Punktów :   

też denerwujące jest to jak ktoś się na siłe pcha ze swoimi poglądami
i nie może zrozumieć że ty możesz mieć inne
tolerancja jest bardzo ważna
nie mówię o całkowitej akceptacji
ale coś nie sprawia innym krzywdy to powinno się to tolerować

Hm... chodzi mi tu teraz głównie o typy osób które jak się z nimi w pewnych kwestiach nie zgadzasz to zaraz cie hejcą .A.
lubię z kimś dyskutować jak ma inne zdanie
ale to MUSI być dyskusja a nie usilne udowodnienie że ktoś jest zły bo myśli inaczej.

Ah i osoby które wykorzystują innych... w sensie takie osobniki które robią do wszystkich słodkie oczka i biorą od innych jak leci .A.

Hejcenia osób które nie narzekają co chwila na swój wygląd jeszcze... bo jak ktoś nie ma kompleksów to powinno to być okej póki się tym nie rzuca na innych  i nie powoduje przez to jakiegoś uczucia dyskomfortu...

#5 2014-07-16 11:05:50

Natanei

Asystent

Punktów :   

Dodatkowo wścibskość. Jak ktoś ryje się nosem w nie swoje sprawy i zasypuje niekomfortowymi pytaniami.
Jeszcze brak totalnego wyczucia. To też jest ważna cecha, którą powinno się posiadać. Świadomość, kiedy coś wolno, kiedy jednak lepiej sobie odpuścić i poczekać na bardziej odpowiedni moment.
Nigdy nie zapomnę, jak przyjechał do nas mój były na niedzielny obiad, mama pracuje w gastronomii i gotuje świetnie więc wiecie, wszystko idealne, pyszne etc. Przygotowała kotlet de volaile (tak to się pisze? OO) i wyszedł naprawdę przepyszny! A on na to: "hm.. no dobry, ale mógłby być lepszy". W życiu się tak za niego nie wstydziłam tak jak wtedy..

#6 2014-07-16 13:29:25

Neros1990

Deviantowicz

Punktów :   

Jeśli chodzi o rzeczy, których nei znoszę w innych ludziach, to:

- nachalne wścibstwo
- nachalne pytanie się o cokolwiek, zwłaszcza kiedy już dostało się odpowiedź na to pytanie
- "wparowywanie" odrazu z pytaniami lub problemem praktycznie bez jakiegokolwiek wcześniejszego zapytania czy wszystko wporządku lub nawet bez chociażby prostego "Cześć." ( głównie odnosi się to na czatach lub komunikatorach typu GG lub Skype, bo raczej nikomu by chyba nie odpowiadało, gdybyście byli przybici, a tu nagle ktoś pakuje się wam bez pardonu ze swoimi osobistymi problemami lub pytaniami )
- potajemnego wykorzystywania czyjejś dobroci lub przyjaźni tylko po to, żeby coś osiągnąć lub zdobyć
- potajemnego wykorzystywania czyjejś wrażliwości i troski tylko po to, by być w centrum zainteresowania
- tego, że najpierw z kimś rozmawiasz spokojnie i po przyjacielsku, a jakiś czas później ta osoba oczernia cię za plecami i próbuje zwalać winę na ciebie, nastawiając inną osobę przeciwko tobie. ( wiem to z doświadczenia )
- nienawiść i próby oczerniania z nieznanych powodów, bez jakiegokolwiek powodu lub tylko dlatego "że się komuś nie podobasz" lub "bo mi się nudzi i nie mam z kogo robić beki".
- wykorzystywanie czyjegoś nieszczęścia lub jakiejś tragedii tylko po to, żeby osiągnąć swój cel (przykład: wspomniany przeze mnie wcześniej Arthuurs, który wykorzystał śmierć naszej przyjaciółki, by zaskarbić sobie współczucie osób, które go ledwo znały lub które już wcześniej okłamywał i oczerniał nas za plecami, zwalając winę na nas)
- oczernianie innych, kiedy oskarżona osoba nic o tym nawet nie wie (czyli że ktoś robi z ciebie wroga, a ty nie wiesz dlaczego )
- narzucanie się ze swoją orientacją publicznie i "byle głośno" tylko po to, żeby ktoś ich zauważył i "tolerował" (tolerować można, ale nie muszę tego akceptować albo żeby ktoś mi to wciskał na siłę i w razie czego oskarżał o dyskryminację )
- narzucanie się ze swoją wiarą ( wkurzające jest to, że kiedy ty masz swoje przekonania i wierzenia, to ktoś ci się narzuca ze swoją wiarą, mówiąc "że powinieneś/powinnaś chodzić do kościoła co niedzielę", "że spowiadać się trzeba", a jeśli tego nie robisz to nazywają cię bezbożnikiem lub "że nie masz Boga w sercu". "Kociki" również się do tego zaliczają. Bo ileż można wytrzymać, kiedy regularnie raz w tygodniu przychodzą ci "Świadkowie Jehowy" i dobijają się do drzwi, ubrani w garniaki, z teczkami, byle tylko "porozmawiać o Bogu". Nikt nie wychodzi do nich, a mimo to, oni non stop, w ten sam dzień tygodnia, przyłażą i zaczynają znowu tą całą szopkę!. I potem się inni dziwią że coraz mniej wierzących jest w kraju, jakby jeszcze dodać tych wszystkich księży-pedofili ).

Generalnie byłoby więcej tego, ale na chwilę obecną nie jestem w stanie sobie przypomnieć wszystkich. Później najwyżej dopiszę.
W każdym razie... większość z wyżej wymienionych pochodzi z mojego osobistego doświadczenia.

Ostatnio edytowany przez Neros1990 (2014-07-16 18:21:21)

#7 2014-07-28 19:45:40

MilczeQ

Deviantowicz

Punktów :   

Cóż... u mnie to jest tego naprawdę dużo.
Nie znoszę gimbusiarstwa, głupoty, wścibstwa, hipokryzji, arogancji, matko... tego jest tak dużo, że na chwilę obecną ani nie mam chęci sobie tego przypominać i wymieniać, bo od razu mnie nosi. XD
Również wyzywającego zachowania u dziewczyn, wulgaryzmów, prowokacji i innych takich. Mnóstwo tego, wierzcie mi, ale aż sie o tym nie chce myśleć. XD

#8 2014-07-28 20:01:21

Natanei

Asystent

Punktów :   

MilczeQ napisał:

Cóż... u mnie to jest tego naprawdę dużo.
Nie znoszę gimbusiarstwa, głupoty, wścibstwa, hipokryzji, arogancji, matko... tego jest tak dużo, że na chwilę obecną ani nie mam chęci sobie tego przypominać i wymieniać, bo od razu mnie nosi. XD
Również wyzywającego zachowania u dziewczyn, wulgaryzmów, prowokacji i innych takich. Mnóstwo tego, wierzcie mi, ale aż sie o tym nie chce myśleć. XD

Oj tak, wulgaryzmy u dziewczyn są strasznie raniące w uszy. Powiem szczerze, że mi się zdarza jak jestem wściekła, czy smutna - generalnie jak targają mną silne, negatywne emocje. Na co dzień staram się jednak nie.
Co do gimbusiarstwa.. Ostatnio na devmeecie w Katowicach usiadły niedaleko nas dwie gimbuski. Nie wiem czy faktycznie, czy po prostu z takim stanem umysłu, no ale mniejsza. I na głośniku z komórki puszczały tak dziadową muzykę, że się słuchać nie dało.. Do tego w pewnym momencie usiadły na podłodze i zaczęły rzucać do siebie monetą... Takie wtf, jeszcze nich chichranie się głupkowate.. Nic tylko wziąć tacę i przywalić jednej i drugiej w twarz..

#9 2014-07-28 20:04:41

MilczeQ

Deviantowicz

Punktów :   

Natanei napisał:

Oj tak, wulgaryzmy u dziewczyn są strasznie raniące w uszy. Powiem szczerze, że mi się zdarza jak jestem wściekła, czy smutna - generalnie jak targają mną silne, negatywne emocje. Na co dzień staram się jednak nie.
Co do gimbusiarstwa.. Ostatnio na devmeecie w Katowicach usiadły niedaleko nas dwie gimbuski. Nie wiem czy faktycznie, czy po prostu z takim stanem umysłu, no ale mniejsza. I na głośniku z komórki puszczały tak dziadową muzykę, że się słuchać nie dało.. Do tego w pewnym momencie usiadły na podłodze i zaczęły rzucać do siebie monetą... Takie wtf, jeszcze nich chichranie się głupkowate.. Nic tylko wziąć tacę i przywalić jednej i drugiej w twarz..

Dokładnie. Oczywiście raz czy dwa się zdarzy, ale kiedy to jest notoryczne i po prostu głupie i mało stosowne, używane ot tak i zupełnie niepoważnie, tego zwyczajnie nie da się słuchać.
Matko, tego to nie zdzierżę. Dlatego teraz się odizolowałam od wszelkich kontaktów ze swoją klasą i szkołą, bo przez te dziesięć miesięcy wystarczyło mi na dobre. XD Głupota i tyle, a dzisiaj to się poszerza na coraz większe horyzonty i to w niebezpiecznej prędkości. ;__;

Stopka forum

RSS