Widzę, że nie ma jeszcze takiego temaciku więc..
Dla niektórych największą inspiracją potrafi być muzyka. Dla niektórych to co jest obok, na biurku. Jeszcze dla innych po prostu inni artyści.
Co dla was jest inspiracją? Co was popycha w stronę tworzenia nowych artów i dopieszczania swoich prac?
No tu u mnie jest różnie... i niekiedy losowo. ^^;
W niektórych przypadkach jest to muzyka, w innych zaś jakieś sceny z filmów lub seriali, w innych natomiast mogą to być momenty w trakcie grania ( czy to single czy multiplayer), a niekiedy również i zdarzenia z życia wzięte lub z sytuacji w domu lub u znajomych. Nie raz właśnie w trakcie rozmowy lub wygłupów z przyjaciółmi lub znajomymi nachodzą takie "przebłyski" na jakąś pracę.
Czasami też bywa, że kiedy poszukuję jakiegoś pomysłu (najczęściej na komiks lub kolejną stronę jednej z serii komiksów, które mam u siebie), to próbuję znaleźć jakiś film, serial lub muzykę, nawiązującą klimatycznie do tego.
... i na obecną chwilę chyba będę musiał znaleźć coś w tematyce "Star Wars", żeby móc pojechać dalej z jedną z serii komiksów. ^^;
Ciekawostką u mnie jest też to, że inspiracji szukam także podczas spacerów po ogródku lub podczas spacerów, tudzież ogólnie w swoim otoczeniu. Dzięki temu mogłem nieco zacząć serię z "postaciami w realnym świecie" ( tego typu zdjęcia też są u mnie odpowiednio pogrupowane).... i właśnie przypomniało mi się, że musiałbym spróbować zrobić kolejne z tej serii, bo mam specjalnie przygotowane zdjęcia. X3
Jak widać inspiracją może być prawie że wszystko. Najczęściej jednak trzeba ruszyć nieco wyobraźnią, żeby nie tylko wczuć się w nastrój (w przypadku muzyki lub filmów), ale również spróbować sobie wyobrazić, jak to mogłoby według was wyglądać (np. podczas spacerów jak wasze postacie mogłyby się bawić lub wygłupiać w otoczeniu, w którym się znajdujecie). ;3
Czyli faktycznie, korzystasz praktycznie ze wszystkiego, co tylko można, jeśli chodzi o inspiracje. Nic dziwnego w takim razie, że tyle artów powstaje z Twojej ręki. Dla mnie inspiracją bywają różne rzeczy, tak jak w sumie dla Ciebie, czasami muzyka, filmy, seriale, czasami jakieś zdarzenia z życia wzięte. Otoczenie natomiast jest dla mnie najczęściej inspiracją do teł, czego idealnym przykładem jest chociażby moja ostatnia praca, gdzie wzorowałam się trochę na mojej kuchni
Mnie w większości do rysowania dalej popycha to, żeby sprawiać radość ludziom dla których rysuję. Ale też jak widzę jak rysują moi ulubieni artyści to patrzę na to, co mi się najbardziej w tych artach podoba i się na tym wzoruję ^^
Fluka napisał:
Mnie w większości do rysowania dalej popycha to, żeby sprawiać radość ludziom dla których rysuję. Ale też jak widzę jak rysują moi ulubieni artyści to patrzę na to, co mi się najbardziej w tych artach podoba i się na tym wzoruję ^^
Ja właśnie mam podobnie w swoich pracach. Najczęściej staram się zamieszczać w nich wątki komediowe, żeby czytelnik (w przypadku komiksów) lub osoba oglądająca zdjęcia mogła się chociaż na moment uśmiechnąć, zapominając o problemach lub przestała się nieco zamartwiać.
Ale do tego też trzeba mieć odpowiedni nastrój, jak i dobrze dobrany pomysł, bo niekiedy można się na tym przejechać (jednym z przykładów nieudanego trochę komiksu był ten na podstawie sceny z serialu "Joey", bo po publikacji się okazało, że większość nawet nie kojarzy tego serialu, a co dopiero tej sceny =_=' ).
U mnie to różnie bywa...
Nie inspiruje mnie muzyka, filmy, ludzie (no może trochę). Tylko potrzebuję tematu na rysunek od kogoś np. nwm dark, happy albo cuś. I wtedy czasem od razu mam wizję w głowie jak rysunek powinien wyglądać (co z tego, że potem i tak psuje całość ;__;) albo nie mam pojęcia co robić.
Ale lubię rysować, niestety mało osób u mnie komentuje i nie wiem co mogłabym jeszcze poprawić...
To jest w sumie najgorsze, że brak często komentarzy, które pozwoliłyby jakoś poprawić swoje umiejętności. Ale teraz masz to forum, możesz tu wrzucać WIPy i damy Ci opinię ;p
No ja mam mlodsza siostre, ma 21 lat, rysuje cudnie, czesto o niej pisalam, i dziewcze ma moze 4 komentarze, (i to od randomowych osob, nie od watchersow!!!) pod rysunkiem, nad ktorym spedza nawet 2-3 dni. Aktualnie konczy kolorowac Hooka z OUAT, mam nadzieje, ze sie jej oplaci, na tym rysunku pwystaram sie dla niej nawet o DD, skoro bzdurny folder moze miec DD to i Pirat moze
Officerka napisał:
No ja mam mlodsza siostre, ma 21 lat, rysuje cudnie, czesto o niej pisalam, i dziewcze ma moze 4 komentarze, (i to od randomowych osob, nie od watchersow!!!) pod rysunkiem, nad ktorym spedza nawet 2-3 dni. Aktualnie konczy kolorowac Hooka z OUAT, mam nadzieje, ze sie jej oplaci, na tym rysunku pwystaram sie dla niej nawet o DD, skoro bzdurny folder moze miec DD to i Pirat moze
No ja jej komentuję jak tylko cosik wrzuci!
A ja nie znam chyba, jakie jest jej konto?
Storm napisał:
A ja nie znam chyba, jakie jest jej konto?
Deviantowicz
Życie inspiruje ^^
Najbardziej to chyba muzyka i nadmiar myślenia. I to, że im więcej coś robię, tym lepiej umiem i ludzie mi zazdroszczą ;_;
Mnie inspiruje mój humor (jak na przykład do vent artów), muzyka, inni artyści i speedpaintingi. XD I książki. <D No i uczucia, pogoda. Właściwie to... wszystko. <D Zależnie od tego, jaki mam dzień i jak dużego kopa potrzebuję. XD