FORUM POLSKICH ARTYSTÓW Z DEVIANTART.

#16 2014-07-30 11:23:29

AlexisAvi25

Deviantowicz

Call me!
Punktów :   

Re: Mały Prezent

Bo na niektórych stronach(dA do takich należy) jest więcej ludzi interesujących się "kolorofffymi kucysiami" niż rysunkami bardziej realistycznymi, dlatego też te pierwsze mają więcej komentarzy.
Teraz powiem cos co może być trochę niemiłe i w ogóle, ale przepraszam, muszę to wreszcie z siebie wyrzucić:
Jeśli chodzi o nagrody, to nie ważne jest jak bardzo sie starałaś, jak długo rysowałaś itd. liczy się efekt końcowy. Jurorów nie obchodzi jak długo i ciężko pracujesz(bo często też tego nie wiedzą i nie mogą sie nad każdym litować "bo pracowałam nad tym cały miesiąc"), tylko jakie są efekty. Ta praca, którą podesłałaś... Szczerze się nie dziwię, że DD nie dostała. Przepraszam  czy cos, ale oryginalne to bardzo nie jest, to zwyczajny portret, a błędy tam na pewno jakieś są i nawet ja mogłabym sie kilku rzeczy przyczepić(ale wolę już nie, bo już i tak się rozgadałam i rzeczy). Sama wiem jak to jest pracować nad czymś więcej niż kilka pełnych dni(i to takich po kilka/kilkanaście godzin dziennie, nie 1-2godziny) i wiem, że moje prace nadal nie są i przez najbliższy czas nie będą wystarczająco dobre. Pozostaje mi tylko ćwiczenie i nadzieja, że kiedyś się uda.
Rozumiem też frustrację ze względu na ikonę folderu czy co tam to było, ale są różne kategorie, a z ostatecznym werdyktem się nie dyskutuje. Nie ma co sie denerwować/śmiać/płakać tylko ćwiczyć.
Przepraszam jeszcze raz, ale to jest moja opinia na ten temat :I

Ostatnio edytowany przez AlexisAvi25 (2014-07-30 11:24:32)

#17 2014-07-30 11:41:20

MilczeQ

Deviantowicz

Punktów :   

Avi też ma rację, sam fakt ile artystów tak naprawdę czeka na to DD. W sumie... to taka rzecz której nie ocenimy, ale tak jak mówiłam, ważne że robi to się z pasji a nie dla nagrody. Mi się praca podoba ze względu na to że ja ludzi nie rysuję i nie potrafię tak dobrze oddać skóry czy innych rzeczy, nie ćwiczyłam tego, ale to DD... lepiej sobie głowy nie zaprzątać. Folder przykładowo też jest do użytku, więc może i to jest ocenione ze względu na coś dla dA, po prostu lepiej wszystko robić z pasji, tak jak mówiłam, ważna jest nasza satysfakcja, w końcu rysujemy dla siebie. Więc to DD... to tylko taki dodatek. Tak sądzę. Czasem nie dostrzegamy czegoś świetnego w tym co ma jakiś tytuł, no są te gusta w końcu. Także zgadzam się z Avi w tym momencie, spokojnie, każdy będzie doceniony, ważne, że jest zadowolony z siebie.

#18 2014-07-30 12:22:19

Officerka

Szefowa

Punktów :   

W sumie moja siostra dopiero zaczyna z realizmem i wie, że ideału nie ma, ale chciałam sprawić jej przyjemność po prostu, to tyle ode mnie

#19 2014-07-30 12:30:41

Natanei

Asystent

Punktów :   

Pomysł był naprawdę dobry. Oni się nie znają xD

Stopka forum

RSS