Deviantowicz
Często spotykam się z sytuacją, że ktoś kto nie bardzo umie rysować zakłada sobie fanpage na fb...
Ogólnie ja jestem zdania że tego typu rzeczy powinny mieć osoby które z pośród innych wyróżniają się umiejętnościami
i mają dość sporą liczbę osób która śledziła by poczynania w ich postępie...
ostatnio napotkałam na dziewczynę, a raczej dziewczynkę która rysuje dość koślawo w base'ach
też nie bardzo kto to jej tego fanpage lajkuje... raczej ma sporo hejtów... (swoją drogą z racji mojego negatywnego nastawienia do tego typu osób zrobiłam sobie z niej trochę jaja ale co tam XD)
w każdym razie jaka jest wasza opinia na takiego typu sytuacje
Ja jestem zdania, że każdy rysuje tak, jak umie, i ma prawo pokazać to światu, czy się nam to podoba czy nie. Nie hejtuję takich osób, bo ja sama od czegoś zaczynałam, ale nie miałam dostępu do netu. Dzisiaj dostęp jest, więc i publikują swoje rysunki różni ludzie. Chce? Niech wstawia, zakłada fanpage itp. Szkody mi tym nie wyrządza, jest mi to obojętne, kto wie, może za jakiś czas wstawi coś ładnego, lepszego, by pokazać progres.
Deviantowicz
Officerka napisał:
Ja jestem zdania, że każdy rysuje tak, jak umie, i ma prawo pokazać to światu, czy się nam to podoba czy nie. Nie hejtuję takich osób, bo ja sama od czegoś zaczynałam, ale nie miałam dostępu do netu. Dzisiaj dostęp jest, więc i publikują swoje rysunki różni ludzie. Chce? Niech wstawia, zakłada fanpage itp. Szkody mi tym nie wyrządza, jest mi to obojętne, kto wie, może za jakiś czas wstawi coś ładnego, lepszego, by pokazać progres.
spoko ja jestem okej za publikacją takich prac na deviantarcie albo na jakiś grupach ale fanpage?
zakładanie fanpage gdy się fanów nawet nie ma?
Ale niech się dziecko bawi, co mi tam, powie koleżankom w szkole, które lubią jej arty i proszę - ma małą grupkę fanów, podejrzewam, że osoba, o której mówisz, to jakieś dziecko, albo ktoś mało utalentowany, ale wierzy, że się rozwinie. Jak mówię - jest mi to obojętne, niech ma, niech się bawi Mnie bardziej przerażają rysunki np. Sonica, który odnalazł Jezusa....xD
Deviantowicz
Officerka napisał:
Ale niech się dziecko bawi, co mi tam, powie koleżankom w szkole, które lubią jej arty i proszę - ma małą grupkę fanów, podejrzewam, że osoba, o której mówisz, to jakieś dziecko, albo ktoś mało utalentowany, ale wierzy, że się rozwinie. Jak mówię - jest mi to obojętne, niech ma, niech się bawi
Mnie bardziej przerażają rysunki np. Sonica, który odnalazł Jezusa....xD
Ja nie lubię jak się dzieci za bardzo panoszą w internecie... z nimi zawszę są problemy... heh... ale cóż...
heh Sonic i JezusXD cóż... ostatnio przyjaciółka mi opowiadała o komiksie opowiadającym o tym że bóg zsyła na ziemie Jezusa jeszcze ras ale ten dostaje amnzeji...
Póki nie nagrywają filmików głupawych, nie rzucają zwierzętami, i nie pokazują mi jak mam makijaż sobie robić itp., to niech sobie rysują, przecież nikomu tym nie szkodzą Kiedyś kolega mi powiedział (dumny ojciec 8 latka) że jak zobaczył bohomazy swojego malca na szkolnej gazetce, to kipiał z dumy (piję do "hejtowania bo nie rysujesz ładnie a jednak to pokazujesz" ) . Rzeczywiście, były to "bohomazy" , ale zarówno ojciec, dziecko jak i nauczycielka je docenili, "a niech ma"
Trochę dystansu, dzieciaki jeszcze się rozwiną, a hejtowanie ich na tym stopniu ich rozwoju w rysowaniu sprawia, że myślą "to ja już nie bede rysować" - zero motywacji. Wystarczy albo to olać, albo dać kilka rad, zapytać co najbardziej lubi rysować, może pomoc zaproponować.
Deviantowicz
Officerka napisał:
Póki nie nagrywają filmików głupawych, nie rzucają zwierzętami, i nie pokazują mi jak mam makijaż sobie robić itp., to niech sobie rysują, przecież nikomu tym nie szkodzą
Kiedyś kolega mi powiedział (dumny ojciec 8 latka) że jak zobaczył bohomazy swojego malca na szkolnej gazetce, to kipiał z dumy (piję do "hejtowania bo nie rysujesz ładnie a jednak to pokazujesz" ) . Rzeczywiście, były to "bohomazy" , ale zarówno ojciec, dziecko jak i nauczycielka je docenili, "a niech ma"
Trochę dystansu, dzieciaki jeszcze się rozwiną, a hejtowanie ich na tym stopniu ich rozwoju w rysowaniu sprawia, że myślą "to ja już nie bede rysować" - zero motywacji. Wystarczy albo to olać, albo dać kilka rad, zapytać co najbardziej lubi rysować, może pomoc zaproponować.
moim zdaniem jednak nie powinny do tego tworzyć fanpage ale no... nie przekonam cie do tego, a zresztą nie mam zamiaru jeżeli masz takie zdanie to dobrze
byle tylko nie wchodziło w moje ^^
Ja stworzyłam sobie fp jak jeszcze moje rysunki wołały o pomstę do nieba - nie żeby coś się zmieniło xD - bo miałam po prostu na to ochotę. Poza tym, nie chciałam już publikować na swoim profilu obrazków. ;p
Jak dla mnie fanpage jest stroną dla fanów, zamieszczania tam vipów i sądzę, że to dla każdego, ale szczerze to nie mogę, jak widzę kiedy ktoś się pcha wszędzie, tworzy sobie pełno stron ale, tak jakby, nie powinien. Gusta są różne i to zrozumiałe, skoro ta opcja jest dla ludzi niech korzystają, ale czy warto się tak pchać czy lepiej poczekać na własny progress i pewność, że w ogóle warto? Muszę to przyznać, ale dla mnie czasami to żenujące, takie pchanie się do sław na siłę, ale skoro mogą, to robią, sprawa tych ludzi, nie mieszam się.