Tia... Założyłem ten temat, bo zastanawiałem się, czy ktoś z tutaj obecnych też ogląda to anime i/lub chociaż czyta mangę pod tym tytułem (zwłaszcza jeśli ktoś jest chociaż na bieżąco z serialem ). ^^;
Jeśli tak, to:
1. Macie jakąś ulubioną postać ( główną lub drugoplanową )?
2. Wasze ulubione momenty/sceny w anime
3. Jakim rodzajem magii przedstawionych w Fairy Tail najbardziej chcielibyście się posługiwać?
4. Która Mroczna Gildia według was jest najlepsza?
5. Który Exceed (rasa koctów ze skrzydłami) byłby najlepszym towarzyszem dla was ( i dlaczego )?
6. Które postacie według was pasują do siebie najlepiej (znaczy który shipping byłby według was najlepszy)?
7. Który ze Smoczych Zabójców (ze wszystkich trzech generacji) jest według was najlepszy?
Oczywiście nie musicie odpowiadać na wszystkei pytanai odrazu X3
Jeśli natomiast ktoś z was nie orientuje się o co chodzi... to polecam obejrzeć z ciekawości chociaż pierwsze 10 odcinków. ;3 Wszystkie odcinki można obejrzeć na tej stronie: http://www.fairytail.wbijam.pl
Oczywiście, że oglądam, a raczej oglądałam. Na bieżąco nie jestem, muszę co nieco nadrobić.
1. Hmm myślę, że Gray. Uwielbiam i jego, i jego magię. Na drugim miejscu Mistgun.
2. Ogólnie lubię momenty w których zauważają, że przyjaźń jest najważniejsza. Plus sceny walk!
3. Magia lodu oczywiście. Na drugim miejscu jest magia błyskawic.
4. W sumie nie jestem na bieżąco, więc nie kojarzę wszystkich. Później to uzupełnię.
5. Oczywiście, że kotełek Gajzeela, bo zmienia się w wielkiego kocurra! Gdyby nie on to Happy bo tak słodko opycha się jedzeniem.
6. Lucy i Leo.
7. Nie mogę się zdecydować, każdy ma w sobie coś, co lubię. Czy to Natsu, czy to Gajzeel, czy to uroczy blondasek. Cholera wypadło mi z głowy jego imię. Wiesz, wnuk mistrzunia.
A to, co jest najlepsze w Fairy Tail pomijając magię, to muzyka. Soundtrack jest obłędny!
A przy którym odcinku się zatrzymałaś, Ari? .3.
A wnuk Mistrza Makarova to Laxus ;3 . I jest Smoczym Zabójcą drugiej generacji.
Pośród Smoczych zabójców są też Rouge, Sting (ci dwaj są zabójcami trzeciej generacji) i jeszcze jeden z drugiej generacji, Cobra. A no i nie zapominajmy o małej Wendy ;3
Deviantowicz
em ja jestem typową otaku XD
1. GRAY, GRAY EVERYWHERE <333
2. Scena kiedy Erza i Jellal prawie się pocałowali <3
3. Magia lodu <3
4. Nie mam ulubionych ale fajna jest sabertooth, bo tam jest sting <3
5. To chyba jasne że happy ^^ Taki fajny towarzysz <3
6. NALU , ZDECYDOWANIE NALU
7. Gajeel ^^
Tylko 3 osoby z tego forum oglądały/czytały Fairy Tail? Kurcze... myślałem że będzie troszkę więcej. ^^;