FORUM POLSKICH ARTYSTÓW Z DEVIANTART.

#1 2014-08-29 14:26:05

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Szukam! MINI KONKURS

Witajcie,

Wiecie, że stworzyłam Shikari/Shikari Pony, ale naszło mnie na stworzenie jeszcze jednej rasy. Sęk w tym, że prócz gotowego obrazka mam tyle :

- Wytyczne dot. wyglądu
- Pochodzenie (stworzenia pochodzą od bogów greckich)

Szukam więc współtwórcy rasy (zakładamy grupę na DA, np. ) , który/która pomoże mi poszukać dobrej nazwy dla nich, jakichś cech, jeśli macie pomysły, sposobu przyjścia na świat / powstawania itp.

http://sta.sh/018xr1vqxnc1   <----- Tak wygląda pierwszy z nich, czekam więc na pomysły/sugestie

#2 2014-08-29 18:15:06

Natanei

Asystent

Punktów :   

Re: Szukam! MINI KONKURS

Hic, ja bym mogła zostać współtwórcą!

Cechy... Nieustraszone, odważne, ale nie agresywne. Z natury spokojne, jednak gdy zostaną zaatakowane, nie ustaną dopóki nie wygrają lub nie oddadzą własnego życia. Sugerowane jest to deczko nazwą, jaką nadałaś, czyli Spartan. Ważna by była dla nich rodzina, męskie osobniki broniłyby swoich samic i młodych, natomiast samice samych młodych. Samice jednak też by były silne, characteryzowałyby się może dłuższymi "pióropuszami" i generalnie dłuższą sierścią.

Pochodzenie? Kojarzą mi się bardzo ze starożytną Grecją i właśnie Spartą jak mam być szczera. Pochodziłyby może z pól walk, gdzie Spartanie oddawali swoje życie w obronie rodzin, ziemi i systemu oraz cech w jakie wierzyli. Tak by mogły powstawać samce. Samice zaś mogłyby się "rodzić", tworzyć wraz z narodzinami ludzkich cór Spartan. Nie byłyby zwierzątkami domowymi, ale jeśli na świat przyszłaby kobieta ludzka, w gniazdach w ziemii, które kopałyby samce, mogłyby się właśnie tworzyć samice.

Nie wiem, co o tym sądzisz?

#3 2014-08-30 07:03:43

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Coffee, super pomysl z samicami/samcami, ale co do powstawania - myslalam, by pochodzily z Hadesu/Olimpu

#4 2014-08-30 09:02:16

Natanei

Asystent

Punktów :   

Raczej bym obstawiała Hades. Wydają się być raczej mrocznymi istotami

#5 2014-08-30 11:35:16

Officerka

Szefowa

Punktów :   

No ten mój będzie akurat od Hadesa, reszta wybierze sobie swojego boga

#6 2014-08-30 12:20:54

Natanei

Asystent

Punktów :   

To jest dobry pomysł! Każdy bóg grecki miałby jakiś swój charakterystyczny symbol lub kolor np znaków na ciele lub pióropuszu, który by przypisywał danego stworka do tego właśnie boga ;3 Bogowie mogą się powtarzać, inaczej adopty by Ci się szybko skończyły xD

#7 2014-08-30 14:47:47

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Znaczek ma, ta tabliczka na piersi ma wyryty symbol Hadesa Tak, będą, ale najważniejsze, by kolory się nie powtarzały zbytnio

#8 2014-08-31 18:32:56

Natanei

Asystent

Punktów :   

No to jest już oznaczenie przynależności do danego boga, bogowie mogą się powtarzać.

Kolory.. No na pewno żadne neony. Powinny się też kojarzyć z danym bóstwem. Hades na pewno ciemne kolory, Artemida brązy, Afrodyta czerwienie i delikatne, pastelowe róże, Zeus żółcie, Kefajstos, żółć, pomarańcz i czerwień, Posejdon niebieskie. Wiesz, coś w ten deseń. Co o tym sądzisz?

#9 2014-09-01 05:44:28

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Tak, oznaczenie przynależności, ale i symbole te mogą się powtarzać, jeśli chcesz, by np. Twój stworek też należał do Hadesa, też będzie miał ten symbol
Racja, żadne neony, i super, że zaproponowałaś kolory, to byłoby coś

Ah, Nat, oczywiście na początku rasa będzie rasą otwartą, zrobimy adopty, i oczywiście dzieliłybyśmy się punktami po połowie, np. jeśli adopt będzie po 100 punktów, zgarniamy po 50, OK?

#10 2014-09-01 08:14:11

Natanei

Asystent

Punktów :   

Jasne, nie ma problemu Te kolorki jeszcze ładnie dopracujemy, bo i one i symbole będą się powtarzać. Jak zrobimy customy, to na pewno będzie nie jeden Hades czy Zeus

Yay, tak bardzo się cieszę, że mogłam Ci pomóc! *_*

#11 2014-09-01 09:22:14

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Ja mam propozycję - gdybyś mogła machnąć np. 2-3 adopty, i ja tak zrobię i ustalimy ceny, byłoby spoko Tylko musimy ustalić jakich bogów sobie wybierzemy, żebyśmy nie zrobiły na jednym adopt sheecie 2 Zeusów xD I zostają kolejne sprawy :

- Zakładamy konto specjalnie na tą rasę i adopty (nasze wspólne) , czy na naszych kontach istniejących zamieścimy arty?
- Kwestia pióropusza - a właściwie jego kolorów - miałyby jakieś znaczenie?
- Anatomia - kieruj się anatomiąTanuki (http://avanii.deviantart.com/art/Tanuki-420929515), krótkie krępe łapki. Stworki nasze są niewielkie - Pamiętajmy też, że każda kreaturka ma futerko w dwóch kolorach, które przechodzą ładnie na siebie.
-  Żadnych skrzydełek/kokardek/wstążek/broni/itp.
- Dozwolone warkoczyki, tribale malutkie w którymś z kolorów ciała
- Zbroja też w kolorach szarych/brązach/czerni/bieli
- Materiał pod zbroją ZAWSZE podarty/porwany
- Zawsze te 'bransolety' na łapkach
- Na upięciu matriału pod zbroją - tarcza z symbolem danego boga. (Podeślę Ci link do symboli bogów, chyba, że znajdziesz je w Google )
- Oczy w różnych kolorach
- Nie mają otworów gębowych
- Paski/cętki/kropki/łaty są dozwolone

W razie pytań - dajesz, śmiało

#12 2014-09-01 09:40:03

Natanei

Asystent

Punktów :   

No ja właśnie myślałam, by kolor pióropuszu świadczył też o danym bogu. Wiadomo, kolor istotki tak dopieramy by pasowały, ale jak będą customy i ktoś będzie chciał do Hadesa np, no to będzie np. czarny pióropusz ale jak ktoś będzie lubił zielone kolory i takiego będzie chciał stworka no to wiesz.

Konto na te adopty byłoby dobre

Białą zbroję mogłyby mieć zawsze te pochodzące od Zeusa, a czarną te od Hadesa. Reszta stonowanych kolorów do wyboru do bogów I jakbyś mogła podesłać link do symboli to byłabym Ci dozgonnie wdzięczna

Czyli oczy nie muszę być czerwone, tak?

I spokojnie, machnę do Afrodyty, Artemidy i Hefajstosa. Może być?

#13 2014-09-01 09:58:18

Officerka

Szefowa

Punktów :   

No mój jest od Hadesa, a zbroję ma szarą ^^; No, ale niech Ci od Hadesa mają ciemne po prostu, OK?
Co do pióropuszy - super
Nie, nie muszą, oczy do wyboru do koloru!
Super - ja zaś Zeusa, Posejdona i Eris

Tylko - jakie różnice w wyglądzie samic byśmy zrobiły? Może bez zbroi, tylko taka sama szata przewiązana u szyi, i zamiast hełmu jakiś kapturek albo coś?

Tutaj masz kilka symboli  -http://www.ancient-symbols.com/images/lost-symbol/transneptunians.jpg
Możesz bazować się też na ich symbolach stąd  - http://www.dl.ket.org/latin/mythology/1 … ymgods.htm

#14 2014-09-01 09:59:46

Natanei

Asystent

Punktów :   

Doskonały pomysł ;3 Tylko szata też poszarpana, spięta oczywiście odpowiednim symbolem. I może z kapturka wychodząca kitka? Jakby nie patrzeć, skoro pióropusze mają kolor danego boga, to taka kitka u samicy też powinna mieć.

A, no i zbroje Hadesa ok ;p To Zeusa będzie miała w takim razie. Kolory szat samic również odpowiednie.

I jeszcze jedno - mogę rysnąć digitalowo?

Ostatnio edytowany przez Natanei (2014-09-01 10:01:54)

#15 2014-09-01 10:04:31

Officerka

Szefowa

Punktów :   

No i super
Oczywiście! Jak najbardziej! I - kolejna sprawa, jaką nazwę ustalimy? Żeby kojarzyło się ze Spartanami i Tanuki, co by grupę dla nich założyć na DA

Stopka forum

RSS