Każdy z nas wybiera sobie jakiś nick, kierując się przy tym jakąś myślą. Co oznacza Wasz nick lub skąd się wziął?
WinterShikari - Winter, czyli "zima, zimowy" a Shikari oznacza po persku "łowcę"
OfficerPony - Oficer Kucyk, po polskiemu, a oficer, bo mam fioła na punkcie armii
Alianovna - To konto z crossoverami z komiksów/bajek/filmów. Alianovna wzięło się od Nataszy Alianovnej Romanoff, czyli Black Widow z Avengers
Coż, mój nick Natanei nic w sumie specjalnego nie znaczy. Za to Elia już owszem. Kiedyś koleżanka znalazła w słowniku elfickim znalezionym gdzieś na necie, że "elia" oznacza tyle co "otchłań gwiazd". ;3 Najlepsze to, że nick wymyślony przypadkiem, więc czuję się wyjątkowa xD
Deviantowicz
Szopwmeloniku...
bo lubie szopy
i noszę melonik
zwykłe
proste
cenie sobie bardzo
polecam ~
Szopwmeloniku napisał:
Szopwmeloniku...
bo lubie szopy
i noszę melonik
zwykłe
proste
cenie sobie bardzo
polecam ~
Zaznaczyłabym 'lubię to', ale nie mam takiej opcji xD
Hmm, no to teraz ja ^^ Jako, że nie potrafię tak od razu, zrobię małe, a może trochę średnie wprowadzenie. W zasadzie możecie to pominąć i czytać mniej więcej od połowy tego postu ;p
Miałam kiedyś odpał na elfy. W zasadzie kto nie ma, hmm? Byłam wtedy młoda i głupia. Pomyślałam sobie, że na forum pbf o tematyce fantasy stworzę postać, elfkę. Weszłam w generator imion i przerzuciłam swoje "Sara" na elfickie. Wyszło "Aranel". Stworzyłam więc postać rudej, niesamowicie mdłej elfki zielarki. Była do porzygu dobra, ale o dziwo puściła się z aniołem kapłanem.
Tak, to był dość specyficzny okres w mojej historii z pbfami. W zasadzie początek, no ale mniejsza z tym.
Miałam więc nick "Aranel", ale wiecie, na czacie wszyscy myśleli że to męski nick. Dorzuciłam więc po jakimś czasie "-elka". Tak więc było już "Aranelka"
Co dalej?
Postanowiłam pograć w MMO, nick był zajęty. Olaboga rety, co robić? Dodać randomową literkę! Tak powstała "Arianelka". W zasadzie wszędzie posługuję się tym nickiem. Ale oczywiście milej i krócej jest po prostu "Ari".
Ari ari arigato za przeczytanie tego ^^
Inny nick? "Sarninka". Tu już krócej - po prostu od imienia. Sara, sarenka... szybko przeszło do sarniny ;p
to ja też chcę xD
Mój nick wziął się od stworzonek które wymyśliłam kiedy miałam koło, nie wiem, pięciu lat? xD
Nie miałam za dużo przyjaciół bo byłam dziwną osobą i m.in. rzucałam w ludzi szynką w podstawówce (jak teraz o tym myślę... szkoda szynki ;-
No więc wymyśliłam sobie niewidzialne stworzonka żeby nie czuć się samotnie. Ale nie chce mi się o nich pisać, bo możecie poczytać tutaj http://fav.me/d7kdc7g xD
Kamciara? W sumie nic specjalnego. Od imienia jednej z pierwszych moich postaci - wilczycy Kamy, wtedy jeszcze funkcjonowała jako moja fursona.
Jednak ostatnio częściej można mnie spotkać pod nickiem Kotorożec. Dlaczego kot z rogiem? Bo nie umiałam się zdecydować czy moja obecna sona powinna występować pod postacią jednorożca czy też serwala. Dlatego jest w obu formach, a z połączenia wyszło to, co wyszło~ n.n"
Deviantowicz
Etto... chyba zacznę od początku. Wszystko po kolei.
Reap - zbierać (o czym się dowiedziałam niedawno w sumie). Pochodzi od staaaaaarego nicku z ragnaroka - ReApErRr, który wymyślił mi mój kuzyn. Wszyscy mi go skracali do Reap, więc tak się ostało.
Reapq - bo na dA Reap było zajęte ;-;
Lus - Używałam tego tylko na FB, aczkolwiek pochodzi z jednej przeglądarkowej gry polegającej na hodowaniu smoków (chyba każdy wie, o jaką mi chodzi). Miałam tam przez jakiś czas nick Lustie, a że jedna osoba mnie po tym nicku pamięta... to mi to zostało
Lux - Ta sama osoba mnie miała zapisaną jako Lux zamiast Lus... I no właśnie
Ariyamna Silveren - Etto... kiedyś, jak złapałam fazę na Fairy Tail zaczęłam tworzyć postacie do roleplaya z koleżanką. Ari to moja druga postać do tej serii (no dobra, trzecia...), a imię wzięło się... z generatora imion. Potem przez dłuuuższy czas jej nie używałam, a jak zaczęłam bawić się w PBFy (Fairy Tail, oczywiście), to ją odświeżyłam na potrzeby forum... no i teraz jest moją główną postacią i ostatnio najczęściej używam na różnych grach imienia "Ariyamna". Również Arisilveren to moje drugie dA...
Deviantowicz
Kathrina1014 - nazywam się Katarzyna a angielskim odpowiednikiem tego imienia jest właśnie Kathrina. A co do cyfr: urodziłam się 14 października
:'I
Nomiki nic nie znaczy.... Prócz tego, że jest kilka wsi o takiej nazwie :'c No to skąd wzięłam? Miałam kiedyś fazę na Naruto, czytałam jakieś pro blogi gimbusów i jakoś trafiłam tam na takie imie, to była chyba jakaś wymyślona siostra Naruto. Spodobało mi się to zaczęłam jakoś tak się tym posługiwać. Ludzie zaczęli to skracać do "Nomi", "Nomiś", "Nom", A, że na dA nie mogłam mieć żadnej z tych nazw to dałam 0 jako o oraz i 1 jako i. Taki tam pokemon ze mnie był. :'I Czasami zdarza mi się jeszcze mieć nick Caimarette, ale to już zupełnie nie pamiętam skąd się wzięło e.e
Deviantowicz
Nomi napisał:
:'I
Nomiki nic nie znaczy.... Prócz tego, że jest kilka wsi o takiej nazwie :'c No to skąd wzięłam? Miałam kiedyś fazę na Naruto, czytałam jakieś pro blogi gimbusów i jakoś trafiłam tam na takie imie, to była chyba jakaś wymyślona siostra Naruto. Spodobało mi się to zaczęłam jakoś tak się tym posługiwać. Ludzie zaczęli to skracać do "Nomi", "Nomiś", "Nom", A, że na dA nie mogłam mieć żadnej z tych nazw to dałam 0 jako o oraz i 1 jako i. Taki tam pokemon ze mnie był. :'I Czasami zdarza mi się jeszcze mieć nick Caimarette, ale to już zupełnie nie pamiętam skąd się wzięło e.e
wymyślona siostra naruto hue... :v
te czasy jak prawie każdy naruto oglądał ;_;
ScribbleStorm wzięło się głównie od imienia mojej ponysony, a ponysona od mojego hobby ^^ W czasach kiedy stworzyłam Scribble bazgrałam non stop, w ogromnych ilościach, i bardziej przejmowałam się samą ideą obrazka niż jego wykonaniem. Chciałam więc połączyć ideę rysowania z szybkością, z jaką moje "dzieła" powstawały. Na początku nazwałam ją Thunder Pencil, szybko zdałam sobie sprawę że to chyba dwa najczęściej używane człony imion, więc zastąpiłam oba słowa innymi i wyszło Scribble Storm (co czasem tłumaczyłam na Bazgrolna Burza).
Nick Bazgroł jest właściwie formą imienia Scribble zmienioną tak, żebym mogła o mniej gadać z siostrą bez ujawniania swojej okropnej angielskiej wymowy w tamtych czasach XD
Szczerze... Mój nick był trochę stworzony... "byle jak". Było to połączenie nazwy "Nero" z dodatkową literką i rocznikiem (urodzony w 1990 r. ). Znaczy, konto z tym nickiem było utworzone raczej w celach fave'owania prac innych osób, jednak kiedy zaczynałem już dokładniej pracę z Garry's Mod, zdecydowałem się już publikowa na tym koncie, a później stworzyłem swojego "awatara", który uczestniczyłby w wydarzeniach, które miały miejsce w moich pracach, które wcześniej miały trafiać na tumblr. I żeby już nie komplikować sprawy, dobrałem mu imię Neros... i się przyjęło. ;3
A jak zacząłem już pracę z modelami kuców... to już się przyjęło na całego ^^; . Wiem. Nic specjalnego, ale jakoś samo tak wyszło.