A więc mam do Was pytanie... jak oceniacie różnice wieku w związkach? Czy to kobieta starsza czy mężczyzna, co dla Was jest przesadą, a co się da znieść? Zauważam związki nawet do 8-miu lat różnicy wiekowej i mimo wszystko pary wyglądają na szczęśliwe. Mam wrażenie, że to się z wiekiem zaciera- w młodości, fakt, to widać, ale kiedy już ma się tak ponad 30 lat to nie jest aż tak zauważalne i nawet, w niektórych przypadkach, rażące. A Wy co sądzicie?
Deviantowicz
ważne żadna ze stron się nie krzywdziła i byli ze sobą szczęśliwe
pedofilia itp. nie wchodzą w grę
No dokładnie. Chociaż jednak, no mówiąc o naturalnej stronie, jednak kiedy dziewczyna jest młodsza a chłopak już w takim wieku, w którym spokojnie może dość do zbliżeń, no to jedna strona nie może tego zaspokoić i może dochodzić do jakichś zdrad czy czegokolwiek. Chociaż, najważniejsze jednak, że kogoś się będzie miało i ten ktoś będzie wszystko akceptował. <D
Ja powiem tak, jako 23-latka związałam się z 34 letnim facetem. (oczywiście wtedy nie wiedziałam jeszcze, że jest żonaty) i gdyby nie ten bolesny fakt z nawiasu, to bym się czuła idealnie spełniona. Te 11 lat różnicy nie sprawiało nam problemów, a i do dzisiaj świetnie dogaduję się ze starszymi facetami, mam nawet kumpli w wieku 40-kilku lat, i czuję się z tym dobrze
Zarówno w przyjaźni jak i związku - nie widzę problemu. A z wiekiem różnica się zatrze
No i najważniejsze widocznie, że po prostu ludzie się kochają. C: Chociaż niestety czasem druga strona nie akceptuje tej różnicy.. i to jest czasami problem. D:
Drugą połówkę.
Ano, to fakt. <D
To, co napiszę może trochę zgorszyć, ale.. Mając 21 lat mam faceta 20 lat starszego. Różnica dla nas nie gra roli. Świetnie się dogadujemy, rozumiemy. Pomimo sprzeczek i kłótni, bardzo dużo ze sobą rozmawiamy.
Dla mnie to jest w porządku- najważniejsze, że się kochacie. <D
Dogadujemy się bardzo dobrze. ^^ Właściwie to żadne z nas nie odczuwa ani trochę tej różnicy wieku. Ja trochę wybijam się ponad myślenie typowych osób w moim wieku ;p