FORUM POLSKICH ARTYSTÓW Z DEVIANTART.

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2014-08-04 15:08:12

Szopwmeloniku

Deviantowicz

Punktów :   

Poprzeczka

Jak wysoko ją sobie stawiacie?
do jakiego poziomu dążycie

ja chciałabym rysować jak niektóre prosy..
pracuje zatem nad każdym elementem swoich prac...
nad tłem i tak dalej

i też inne pytanie jak sądzicie jak blisko celu jesteście?

#2 2014-08-04 15:33:50

Natanei

Asystent

Punktów :   

Re: Poprzeczka

Powiem tak. Nie mam niestety nikogo obranego takiego, to kogo chciałabym dążyć w traditionalu. Copicami może bym chciała wymiatać kiedyś jak luleiya, co jest tylko marzeniem. xD Natomiast farbkami.. Temperami nie znalazłam nikogo takiego. Staram się rozwijać sama dla siebie, o! Co do digitali, to kiedyś chciałam dążyć to tego, co wyprawia sakimichan, jednak zrezygnowałam. Teraz obrałam sobie nowy cel, jakim jest strawberryneko33

#3 2014-08-05 09:11:29

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Kiedyś miałam przyjaciółkę, która dla mnie była wzorem. Niestety, pokłóciłyśmy się a ona zaczęła mnie wyśmiewać, bo rysuję słabiej od niej, więc dzisiaj nie mam nikogo do naśladowania,  a i specjalnie nie dążę do udoskonalania, bo to, jak rysuję podoba mi się a i nie wiążę z tym przyszłości

#4 2014-08-05 10:09:40

Natanei

Asystent

Punktów :   

Officerka napisał:

Kiedyś miałam przyjaciółkę, która dla mnie była wzorem. Niestety, pokłóciłyśmy się a ona zaczęła mnie wyśmiewać, bo rysuję słabiej od niej, więc dzisiaj nie mam nikogo do naśladowania,  a i specjalnie nie dążę do udoskonalania, bo to, jak rysuję podoba mi się a i nie wiążę z tym przyszłości

Officerka.. Ty już rysujesz doskonale xD

#5 2014-08-05 10:32:12

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Nat, cichaj, bo w samozachwyt wpadne xD
a tak serio, dziękuję za uznanie, ale wierz mi, ja powinnam ćwiczyć więcej, ale...mi się podoba, jak rysuję ^^

#6 2014-08-05 10:46:54

Natanei

Asystent

Punktów :   

Officerka napisał:

Nat, cichaj, bo w samozachwyt wpadne xD
a tak serio, dziękuję za uznanie, ale wierz mi, ja powinnam ćwiczyć więcej, ale...mi się podoba, jak rysuję ^^

No i bardzo dobrze ;3

Mi się na przykład moje kucyki też podobają. Czasami rysuję za małe oczy, ale wiesz, to akurat nie jest wielkie zło. xD Gorzej ze wszystkim co humanoidalne i ma dłonie oraz stopy.. xD

#7 2014-08-05 11:14:06

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Mnie rażą błędy w anatomii kucyków, takie jak np. straaasznie długie nogi, krągłe, grube uda, a niektórzy robią je naprawdę masywne i szyje jak u żyrafy XD reszta jest do strawienia w większości u niektórych osób

#8 2014-08-05 11:28:23

Natanei

Asystent

Punktów :   

Officerka napisał:

Mnie rażą błędy w anatomii kucyków, takie jak np. straaasznie długie nogi, krągłe, grube uda, a niektórzy robią je naprawdę masywne i szyje jak u żyrafy XD reszta jest do strawienia w większości u niektórych osób

No niestety, to fakt. Niekiedy, szczególnie nogi, to aż się rzucając w oczy

#9 2014-08-05 12:27:14

MilczeQ

Deviantowicz

Punktów :   

W sumie nawet jak się na kimś wzorujemy i tak osiągamy własny, odrębny styl.
Mi zależy na realizmie, dążę do po prostu wyrobienia sobie ręki, ćwiczę tła i ciągle próbuję coś nowego. Tak samo futerko i inne sprawy, jednocześnie uczę się ludzi, ogółem naprawdę duuużo tego. <D Moimi idolkami i idolami są na pewno WhiteSpiritWolf, wolf-minori, Tatchit, Drachenseele, Quinneys, Exileden... w każdym odnajduję inspiracje, czasem wystarczy mi przejrzeć galerie i od razu mam wenę. <D Zależy, po prostu każdy ma coś, co lubię. C:

#10 2014-08-05 13:47:14

Szopwmeloniku

Deviantowicz

Punktów :   

Officerka napisał:

wyśmiewanie kogoś bo ktoś słabiej rysuje D: meh nie lubię tego

#11 2014-08-05 15:04:21

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Zamiast pomóc, latwiej wyśmiać i parodiować nie? Ona ma takie motto chyba, ale cóż, woda sodowa ludziom w d*pach wywraca

#12 2014-08-05 15:44:46

Szopwmeloniku

Deviantowicz

Punktów :   

Officerka napisał:

Zamiast pomóc, latwiej wyśmiać i parodiować nie? Ona ma takie motto chyba, ale cóż, woda sodowa ludziom w d*pach wywraca

wiesz co to raczej na takiej zasadzie, że chciała się poczuć pewniej twoim kosztem...
i polepszała sobie na tobie swoją samoocenę
od takich ludzi się najlepiej odizolować, albo dać im jasno do zrozumienia,
że się tak nie bawimy... ale to z takimi ludźmi jest ciężko...

#13 2014-08-05 15:47:28

Natanei

Asystent

Punktów :   

Zgadzam się z Szopem. Wprawdzie ja nie miałam takiej sytuacji, ale podam przykład poprawnego zachowania, przynajmniej moim zdaniem. Kiedyś pisałam rp z dziewczyną, która naprawdę miała niesamowity talent. Często mnie poprawiała, pokazywała co robię źle i dawała rady, jak polepszyć moje pisanie. Nie wymagało to od niej wiele, by dać dobre rady, a dzięki temu jeszcze lepiej nam się pisało.

#14 2014-08-25 23:18:09

Storm

Deviantowicz

Punktów :   

Ja jestem w uj daleko :c

http://wazkaa.deviantart.com/ nic dodać, nic ująć

#15 2014-08-25 23:25:44

Ari

Deviantowicz

Punktów :   

Hue hue, ja robię strasznie długie nogi, ale czasami nie panuję nad tym, jak już ołówek rozpędzę ;p
poprzeczki nie stawiam sobie wysoko. Owszem chciałabym rysować tak jak inni, ale zdaję sobie sprawę z moich ograniczeń. Poza tym rysuję od marca bodajże, jeśli liczyć czas, w którym serio co chwila coś tam na papierze skrobię. Na razie nie myślę o ustawianiu poprzeczek czy czymkolwiek. A pewnie powinnam.

Stopka forum

RSS