FORUM POLSKICH ARTYSTÓW Z DEVIANTART.

• Index
  •  » Gry
  •  » Seria Assassin's Creed

#1 2014-07-31 11:23:07

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Seria Assassin's Creed

Założyłam temat, bo dzisiaj otrzymam w swoje łapki AC4, gdzie wcielamy się (chyba) w pirata. Znacie tą serię? Która część AC jest Waszą ulubioną? Jakie postaci przypadły Wam do gustu, a jakie nie?  ogólnie, co się Wam tam podobało, a co nie?

Ja uwielbiam Ezio i całe AC2, bo muszę się przyznać, że w AC1 nie grałam, ale figurka Altaira stoi sobie dumnie na półeczce w moim pokoju

#2 2014-07-31 11:54:29

Neros1990

Deviantowicz

Punktów :   

Re: Seria Assassin's Creed

Grałem chyba w każdą możliwą część Assassin's Creed ( prócz Liberation i ten dodatek właśnie do AC4 Black Flag, z byłym kwatermistrzem Edwarda, "Adevale" czy jakoś tak miał na imię ). Mnie również przypasował Ezio, a zwłaszcza w roli głównego mentora bractwa asasynów, bo w dwójce to wiadomo że jeszcze nie jest doświadczony w tego typu sprawach, a później już widać że nabrał wprawy w tym fachu. ;3

Również Black Flag najbardziej mi się spodobał, właśnie ze względu na możliwość swobodnego pływania własnym okrętem, łupienia innych statków, przeszukiwanie podwodnych wraków oraz wysp. Inaczej mówiąc, w AC IV Black Flag ma się znacznie więcej opcji swobody ( co jest równoznaczne z dłuższym chodzeniem po mapach, jak te lokacje są cholernei ogromne X3 ).

Ale jeszcze pozostaje doczekać się najnowszej części AC, zwanej Unity, a zwłaszcza opcji trybu kooperacyjnego, dzięki któremu będziemy mogli grać z innymi znajomymi-asasynami. ;3 Szkopuł niestety ma niby być w tym, żę do tego trybu są konkretne misje, więc nie zawsze będzie można wykonać zadania wspólnie. Ale i na to warto będzie czekać. Wkońcu, będzie można pozwiedzać Paryż. XD

#3 2014-07-31 12:27:32

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Czekaj, bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - najnowszy asasyn, piąteczka, ma dziać się we Francji, czy to tylko dodatek na multi?

#4 2014-07-31 12:45:04

Neros1990

Deviantowicz

Punktów :   

Officerka napisał:

Czekaj, bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - najnowszy asasyn, piąteczka, ma dziać się we Francji, czy to tylko dodatek na multi?

Assassin's Creed Unity.

Francja, Paryż, rok 1789, okres Rewolucji Francuskiej. Na zdjęciach i gameplay'ach widać wyraźnie jeden z najsłynniejszych zabytków tego miasta, katedrę Notre Dame. Głównym bohaterem tej serii ma być francuski asasyn, zwany Arno Dorian.

Tu jest więcej o tym: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=23544
Premiera gry: koniec października.

Innowacją ma być właśnie dodany do gry tryb co-op, czyli do twojej gry możę dołączyć ktoś ze znajomych, który również posiada tą grę i gra w tym czasie. W grze podobno są tawerny, w których niby można znaleźć znajomych i zaprosić ich do wspólnego przemieszczania się po Paryżu. Również sposób przemieszczania się ma zostać zmodyfikowany (już nie trzeba szukać siana, by móc szybko zleźć z budynku) oraz dodano tryb skradania ( przyklejasz się do ściany lub innej dowolnej osłony, jak w najnowszych strzelankach/skradankach).

Ostatnio edytowany przez Neros1990 (2014-07-31 12:45:38)

#5 2014-07-31 13:10:04

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Zacieram łapki <3 A co chciałbyś zobaczyć w kolejnych seriach? Widziałam, że wielu graczy, nie tylko z Polski, chciałoby móc zagrać w Asasyna z okresu IIWS, a dokładniej polskich Cichociemnych, ale...wiadomo, nie miałby już tyle uroku, bo pojawiły by się auta, broń palna wszędzie, motory itp. słowem - technologia

#6 2014-07-31 13:36:28

Neros1990

Deviantowicz

Punktów :   

Chwilowo nic mi nie przychodzi do głowy ^^;
Jak na razie chyba wykorzystali to co mogli. Bo zgaduję że kolejne części wymagałyby dodatkowych innowacji, koncepcji i nowych elementów gry, a chyba już powoli wyczerpali materiał, a nowy chyba będzie ciężej znaleźć.

Na razie zobaczymy jak będzie wyglądał Unity, a potem się będziemy zastanawiać jaka mogłaby być następna część.

#7 2014-07-31 13:42:45

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Racja, może z Asasyna zejdą na coś innego, ale...troszkę podobnego, jednak asasyni dali im nieźle zarobić, więc tak szybko z nich nie zrezygnują, mam wrażenie

O, tak jeszcze wtrącę...ja bym chciała jeszcze....Egipt xD

#8 2014-07-31 21:56:17

Neros1990

Deviantowicz

Punktów :   

Egipt Egiptem... tylko teraz dobierz przedział czasowy oraz odpowiednią postać asasyna do tego. Ubisoft niby coś tam kombinował pod tym kątem, ale zrezygnowali z tego.

Jak już to może coś w klimacie... Dalekiego Wschodu? Zwłaszcza w czasach, kiedy już wynaleźli ten proch strzelniczy albo żeby akcja gry była w którymś momencie osadzona w czasie, kiedy doszło do jego wynalezienia. Tylko w tym przypadku również trzeba dobrać odpowiednią postać asasyna.

Generalnie mogliby jakoś dopełnić niektóre luki w historii o Asasynach, bo np. czytając strony z kodeksu w AC2 i oglądając cutscenki z życia Altaira w AC: Revelation, to jest tam wzmianka o tym, jak synowie Altaira wraz z innym asasynem doprowadzili do zgładzenia Czingis-Chana ( tak się to pisze, prawda?).

#9 2014-07-31 21:57:32

Ari

Deviantowicz

Punktów :   

Hmm, ja tylko wtrące, że nigdy w assasina nie grałam, chociaż kiedyś planowałam.
Uwielbiam za to muzykę z częśći Brotherhood. Jest niesamowita.

• Index
  •  » Gry
  •  » Seria Assassin's Creed

Stopka forum

RSS