Założyłam temat, bo dzisiaj otrzymam w swoje łapki AC4, gdzie wcielamy się (chyba) w pirata. Znacie tą serię? Która część AC jest Waszą ulubioną? Jakie postaci przypadły Wam do gustu, a jakie nie? ogólnie, co się Wam tam podobało, a co nie?
Ja uwielbiam Ezio i całe AC2, bo muszę się przyznać, że w AC1 nie grałam, ale figurka Altaira stoi sobie dumnie na półeczce w moim pokoju
Grałem chyba w każdą możliwą część Assassin's Creed ( prócz Liberation i ten dodatek właśnie do AC4 Black Flag, z byłym kwatermistrzem Edwarda, "Adevale" czy jakoś tak miał na imię ). Mnie również przypasował Ezio, a zwłaszcza w roli głównego mentora bractwa asasynów, bo w dwójce to wiadomo że jeszcze nie jest doświadczony w tego typu sprawach, a później już widać że nabrał wprawy w tym fachu. ;3
Również Black Flag najbardziej mi się spodobał, właśnie ze względu na możliwość swobodnego pływania własnym okrętem, łupienia innych statków, przeszukiwanie podwodnych wraków oraz wysp. Inaczej mówiąc, w AC IV Black Flag ma się znacznie więcej opcji swobody ( co jest równoznaczne z dłuższym chodzeniem po mapach, jak te lokacje są cholernei ogromne X3 ).
Ale jeszcze pozostaje doczekać się najnowszej części AC, zwanej Unity, a zwłaszcza opcji trybu kooperacyjnego, dzięki któremu będziemy mogli grać z innymi znajomymi-asasynami. ;3 Szkopuł niestety ma niby być w tym, żę do tego trybu są konkretne misje, więc nie zawsze będzie można wykonać zadania wspólnie. Ale i na to warto będzie czekać. Wkońcu, będzie można pozwiedzać Paryż. XD
Officerka napisał:
Czekaj, bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam - najnowszy asasyn, piąteczka, ma dziać się we Francji, czy to tylko dodatek na multi?
Assassin's Creed Unity.
Francja, Paryż, rok 1789, okres Rewolucji Francuskiej. Na zdjęciach i gameplay'ach widać wyraźnie jeden z najsłynniejszych zabytków tego miasta, katedrę Notre Dame. Głównym bohaterem tej serii ma być francuski asasyn, zwany Arno Dorian.
Tu jest więcej o tym: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=23544
Premiera gry: koniec października.
Innowacją ma być właśnie dodany do gry tryb co-op, czyli do twojej gry możę dołączyć ktoś ze znajomych, który również posiada tą grę i gra w tym czasie. W grze podobno są tawerny, w których niby można znaleźć znajomych i zaprosić ich do wspólnego przemieszczania się po Paryżu. Również sposób przemieszczania się ma zostać zmodyfikowany (już nie trzeba szukać siana, by móc szybko zleźć z budynku) oraz dodano tryb skradania ( przyklejasz się do ściany lub innej dowolnej osłony, jak w najnowszych strzelankach/skradankach).
Ostatnio edytowany przez Neros1990 (2014-07-31 12:45:38)
Zacieram łapki <3 A co chciałbyś zobaczyć w kolejnych seriach? Widziałam, że wielu graczy, nie tylko z Polski, chciałoby móc zagrać w Asasyna z okresu IIWS, a dokładniej polskich Cichociemnych, ale...wiadomo, nie miałby już tyle uroku, bo pojawiły by się auta, broń palna wszędzie, motory itp. słowem - technologia
Chwilowo nic mi nie przychodzi do głowy ^^;
Jak na razie chyba wykorzystali to co mogli. Bo zgaduję że kolejne części wymagałyby dodatkowych innowacji, koncepcji i nowych elementów gry, a chyba już powoli wyczerpali materiał, a nowy chyba będzie ciężej znaleźć.
Na razie zobaczymy jak będzie wyglądał Unity, a potem się będziemy zastanawiać jaka mogłaby być następna część.
Racja, może z Asasyna zejdą na coś innego, ale...troszkę podobnego, jednak asasyni dali im nieźle zarobić, więc tak szybko z nich nie zrezygnują, mam wrażenie
O, tak jeszcze wtrącę...ja bym chciała jeszcze....Egipt xD
Egipt Egiptem... tylko teraz dobierz przedział czasowy oraz odpowiednią postać asasyna do tego. Ubisoft niby coś tam kombinował pod tym kątem, ale zrezygnowali z tego.
Jak już to może coś w klimacie... Dalekiego Wschodu? Zwłaszcza w czasach, kiedy już wynaleźli ten proch strzelniczy albo żeby akcja gry była w którymś momencie osadzona w czasie, kiedy doszło do jego wynalezienia. Tylko w tym przypadku również trzeba dobrać odpowiednią postać asasyna.
Generalnie mogliby jakoś dopełnić niektóre luki w historii o Asasynach, bo np. czytając strony z kodeksu w AC2 i oglądając cutscenki z życia Altaira w AC: Revelation, to jest tam wzmianka o tym, jak synowie Altaira wraz z innym asasynem doprowadzili do zgładzenia Czingis-Chana ( tak się to pisze, prawda?).