FORUM POLSKICH ARTYSTÓW Z DEVIANTART.

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 2014-07-25 08:15:14

Szopwmeloniku

Deviantowicz

Punktów :   

Uczucia, a arty?

Jaką  role pełnią wasze uczucia i emocje przy tworzeniu artów?

jeżeli chodzi o mnie emocje jakie mnie przepełniają pełnią dość istotną role... i na każdym rysunku można
zaobserwować jak się czułam w momencie jak to rysowałam...
zresztą to też po części powód dla którego rysuje relaksuje mnie to i daje możliwość częściowego uporania się z emocjami...

a wy?

#2 2014-07-25 11:08:44

Natanei

Asystent

Punktów :   

Re: Uczucia, a arty?

U mnie bardziej w artach widać jaka ja jestem, aczkolwiek zdarza się, że przy silnych emocjach właśnie moje arty idealnie odwzorowują to co się we mnie dzieje

#3 2014-07-25 13:19:05

Officerka

Szefowa

Punktów :   

Ja przelewam na swoje osobiste rysunki moje emocje. Gdy jestem zla, widać to - rysuję swoją fursonę agresywną, atakującą, gryzącą bądź kłócącą się. Gdy smutna - ona też jest smutna. Ona przejawia moje aktualne emocje

#4 2014-07-25 14:49:47

Neros1990

Deviantowicz

Punktów :   

Ja najczęściej w swoich pracach przelewam dwa rodzaje uczuć: Radość i miłość.

W pierwszym przypadku staram się, by w prawie każdej pracy i komiksie towarzyszyła nutka uśmiechu, czyli inaczej staram się dawać momenty komediowe, aby można było się pośmiać i na moment zapomnieć o problemach.

W drugim przypadku... no to już trochę bardziej skomplikowana kwestia ^^; . Bo z jednej strony dotyczy to miłości między dwojgiem osób (dlatego niekiedy pojawiają się prace z postaciami mnie i mojej dziewczyny), natomiast z drugiej dotyczy to kwestii miłości w rodzinie, czyli takich bardziej radosnych sytuacji w domu rodzinnym ( a patrząc na ilość członków rodziny mojej ponysony to jest co robić X3 ).

W przypadku innych uczuć to bywa różnie, ale zwykle staram się unikać tych mniej przyjemnych lub najgorszych. No chyba że praca dotyczy sceny jakiejś walki lub w komiksie jest zawarta taka scena, to wówczas staram się nastawiać w taki bardziej "bojowy nastrój" X3 .
Oczywiście zdarzało się, żę byłem na kogoś wściekły, a niekiedy wręcz ogarniała mnie furia, i robiłem zdjęcia lub nawet komiks z jednym gościem... ale tego typu prace nie trafiły nigdy do galerii ( prędzej już na sta.sh ). W grupie tego rodzaju prac znalazły się też prace, które tworzyłem gdy miałem niekiedy depresję lub byłem załamany, ale też niektóre z nich nigdy nei trafiły do galerii lub nawet na Sta.sh.

Więc podsumowując: Najczęściej w moich pracach można dostrzec radość, miłość, a w niektórych "bojowy nastrój" ;3

Stopka forum

RSS